Váš životní cíl

02.11.2013 17:30

Váš životní cíl

Náš vyšší smysl, jinými slovy naše životní cesta, je to, co nám přináší radost a naplnění. Pokud máme chuť do života a jsme plni nápadů, jsme na své cestě. Pokud děláme to, co nás naplňuje, a nepřijmeme nic menšího, naplňujeme svůj plán.

Své poslání jsme si vybrali před narozením a velmi pečlivě se na něj připravili.  Pak jsme si vybrali čas a místo narození a dále rodiče, kteří nám nabídli ty nejlepší startovací podmínky pro realizaci našeho osobního a životního cíle.

Děti jsou blíže energii své duše. Představy, které jsme měli v dětství, jsou často vodítkem k našemu poslání. Dítě, které chce být zdravotní sestrou, může vyjadřovat touhu sloužit nebo léčit. Ten, kdo chce být horolezcem, může vyjadřovat touhu být badatelem nebo může ukazovat touhu být průkopníkem nebo spirituálním učitelem. Malý chlapec, který chce řídit lokomotivu, může ukazovat touhu být něčemu ve vedení.

 

Naši rodiče jsou ti, kteří nás vysílají na misi na Zemi. Jsou veliteli, kteří nás posílají na naši cestu, i když nás opustí nebo jakkoliv zneužijí. Jsou naší volbou. Přišli jsme na Zem jako bytosti světla, abychom se poučili z cesty svých rodičů, překonali jejich stinné stránky a využili jejich světlé stránky pro svůj život. Je to důležitá část našeho životního úkolu.

Pokud byl váš rodič slabý a nemohl vás podporovat, vaším úkolem je překonat svou slabost a posilovat sebe do té doby, než se stanete nezávislým. Velmi kritický rodič vás učil cenit si sebe a ostatních. Rodič, který vás "tlačil do věcí", vás učil najít v sobě rovnováhu. Tvrdohlavý a paličatý rodič vám umožnil naučit toleranci a rozvinout vytrvalost. Rodič, který vás zneužíval, vás učil bezpodmínečně milovat. Zneužití v dětství může být základem rozvinutí léčivých schopností a výzvu pro člověka, aby se rozhodl, jestli chce ve svém životě využívat sílu, ovládat ostatní a využívat je pro své cíle.

Někteří lidé prošli zneužíváním a nevšímavostí ze strany rodičů jako testem zasvěcení. Pokud váš rodič nebyl často doma nebo se o vás nezajímal, navedl vás na cestu, abyste se naučili vést sami a nespoléhali se na vedení ostatních.

Světlé stránky rodičů tu byly od toho, abyste je do sebe vstřebali a pozvedli je. Štědří rodiče vám pomáhají mít otevřené srdce, odvážní rodiče vám pomohou být silní. Pokud jste si vybrali srdečné, milující a podporující rodiče, máte v sobě dobrý základ, abyste tvořili silné vazby, které vám budou oporou na životní cestě.

Vaši rodiče vás velmi dobře vybavili pro vaše poslání. Co musíte překonat? Které kvality duše rozvíjíte?

Ty největší strachy, které máme, jsou jako draci na naší cestě. Zabraňují nám, abychom se posouvali vpřed, a blokují nám, abychom měli jasnou mysl. I když se jim vyhneme a vybereme si jinou cestu, i tak jim budeme muset jednou čelit. Nalaďte se na své vedení a přemožte "své draky". Všechny zkušenosti, kterými jsme doposud prošli, jsou přípravou na cestu vpřed.

I když je dobré vědět, že jsme sem přišli s posláním být zdravotní sestrou, léčitelem, vedoucím podniku nebo s misí upozorňovat na neutěšenou situaci delfínů, není nezbytné vědět, jaké je naše životní poslání. Můžete začít tak, že každý den v meditaci požádáte o ukázání dalšího kroku a dveře se vám budou otevírat do té doby, než vaši cestu budete vidět jasně.

Položte si otázku - kterou činnost byste dělali i zadarmo?

Některé poznatky od Diany Cooper - A new light on Ascension

https://www.lightworker.cz/Article.aspx?id=10049