Vaše děti nejsou vašimi dětmi

05.11.2013 08:27

Vaše děti nejsou vašimi dětmi. Jsou vašimi učiteli, vašimi průvodci, vašimi vyzyvateli, přinašeči ponaučení, vyjevovači pravdy, uzdravovači srdcí a napravovači duší. Jsou ve spojení se zdrojem moudrosti a lásky, který mnohé z nás během procesu vyrůstání a stárnutí ztratily. Vidí anděly, praktikují bezpodmínečnou lásku, znají kosmická spojení. Všechny děti jsou malými mystiky. Snadno cestují mezi viditelným a neviditelným světem. Dokud je nezatížíme svými představami o tom, co je skutečné a co neskutečné, všem dětem je vlastní přirozená spiritualita. Pamatují si na věci, na které jsme my zapomněly, a což je smutné, často nutíme zapomenout i je, když jejich přirozené vědění nerespektujeme a neuznáváme.
Podporujte proto své děti, aby byly samy sebou, aby zůstaly tím, kým jsou, aby vám mohly poskytovat zprávy o vás samých a nebály se vyjádřit. Již nikdy se od nikoho nedozvíte tolik o sobě samých jako od vašich dětí. Již nikdy nebudete pro nikoho tak důležití.

Velmi poučná je v tomto směru kniha paní Zdeňky Jordánové Tvoje dítě jako šance pro tebe a kniha paní Evy Rheinwaldové Rodičovství není pro každého. Děkuji tímto oběma těmto dámám za to, že mi neustále pomáhají (neboť se ke knihám stále vracím) v mé mateřské roli.

Obrazek

Vaše děti nejsou vašimi dětmi.
Jsou syny a dcerami Života, toužícího po sobě samém.
Přicházejí skrze vás, ale ne od vás.
A třebaže jsou s vámi, přece vám nepatří.
Můžete jim dát svou lásku, ne však své myšlenky, neboť ony mají své vlastní myšlenky.
Můžete dát domov jejich tělům, ne však jejich duším, neboť jejich duše přebývají v domově zítřka, který vy nemůžete navštívit ani ve svých snech.
Můžete se snažit být jako ony, nepokoušejte se však učinit je podobné sobě.
Neboť život nekráčí zpět a nezastavuje se u včerejška.
Jste luky, z nichž jsou vaše děti vystřelovány jako živé šípy.
Lučištník vidí na stezce nekonečna terč a napíná vás svou silou, aby jeho šípy letěly rychle a daleko.
Ať napínání rukou Lučištníka je pro vás radostí.
Neboť jak miluje šíp, který letí, tak miluje i luk, který je pevný.

Z knihy CH. Džibrána Prorok